1 / 14

Welkom bij de introductieclinic voor hockey-ouders Dag 2

Welkom bij de introductieclinic voor hockey-ouders Dag 2. powered by. Recap Dag 1. Dag 1: Een beetje geschiedenis Betrokkenheid bij je kind Dag 2: Regels, regels en nog eens regels..... Dag 3: Organisatie van HC Rotterdam Rollen rond wedstrijden en trainingen ???.

kaden-beach
Download Presentation

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author. Content is provided to you AS IS for your information and personal use only. Download presentation by click this link. While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server. During download, if you can't get a presentation, the file might be deleted by the publisher.

E N D

Presentation Transcript

1. Welkom bij de introductieclinic voor hockey-oudersDag 2 poweredby

2. Recap Dag 1

3. Dag 1: • Een beetje geschiedenis • Betrokkenheid bij je kind Dag 2: • Regels, regels en nog eens regels..... Dag 3: • Organisatie van HC Rotterdam • Rollen rond wedstrijden en trainingen • ???

4. Spelregels algemeen • Veiligheid, sportiviteit en plezier staan voorop!! • Bij mini-hockey één spelleider t/m zestalhockey • Spelleider is geen scheidsrechter!! Spel wordt primair begeleid en niet beoordeeld • Fluiten bij mini’s prima om ervaring op te bouwen richting grote veld dus wees niet bang!

5. Wedstrijden • 3-tal hockey: 2 x 15 minuten • 6-talhockey: 2 x 25 minuten • 8-talhockey: 2 x 30 minuten • (Jeugd/senioren: 2 x 35 minuten) • Doelpunt alleen als bal is aangeraakt binnen het doelgebied/cirkel • Mogelijkheid van time-outs (spelleider of coach) • Maatregelen bij groot verschil in speelsterkte

6. Een paar belangrijke regels • Afstand (3 of 5 meter): alle partijen in buurt van doelgebied, verdedigende partij op rest veld • Bal niet direct doelgebied in binnen 5 meter doelgebied bij vrije slag • Lange corner of bal zijlijn in doelgebied: geen doelpunt als bal niet buiten doelgebied is geweest

7. Herkennen van overtredingen • Gevaarlijk zwaaien met je stick • Tegenstander duwen • Bal hoog spelen (gecontroleerde lift wel) • Op de stick van je tegenstander slaan • Shoot: bal met je lichaam spelen • Bal met bolle kant van de stick spelen • Afhouden (blokkeren met lichaam of stick)

8. Strafcorner • Vanaf 8-tal hockey • Onopzettelijke overtreding verdediger in cirkel/doelgebied (of opzettelijk binnen 23-metergebied) • 4 verdedigers + keeper achter doellijn, rest achter middellijn (11-tal) of de andere 15-meterlijn (8-tal) • Aanvallers buiten de cirkel (behalve aangever)

9. Strafcorner

10. Strafcorner

11. Strafcorner

12. Strafbal • Opzettelijke overtreding verdediger in cirkel/doelgebied (of onopzettelijk waarmee zeker doelpunt wordt voorkomen • 6,40 van doel af • Aanvaller moet pushen en binnen speelafstand staan • Doelman op de lijn, rest spelers achter 23-meterlijn • Geen rebound!!!!!

13. Let op! • Vanaf D-lijn worden wedstrijden verplicht gefloten door een jeugdlid tezamen met een ouder • Haal voordat je kind naar de D-lijn gaat je scheidsrechterskaart (e-learning + examen); start weer in oktober • Aanmelden via arbitragejeugd@hcrotterdam.com