530 likes | 689 Views
PRESENTASJON OM FIBONACCIS TALLREKKE VED REKURSJON Gunhild Kristiansen Franchesa Danclar Yvonne Richa Mats Evju Krister Pettersen Av Gruppe 8. Leonardo Pisano(1170 – 1250). Fibonacci var en av de første som introduserte de arabiske tallene og desimalsystemet i Europa.
E N D
PRESENTASJON OM FIBONACCIS TALLREKKE VED REKURSJON Gunhild Kristiansen Franchesa Danclar Yvonne Richa Mats Evju Krister Pettersen Av Gruppe 8
Leonardo Pisano(1170 – 1250) Fibonacci var en av de første som introduserte de arabiske tallene og desimalsystemet i Europa.
I 1202 gav han ut boka Liber abacci, (Abacus Bok). Boka overbeviste mange Europeere om fordelene ved titalls systemet. Boka beskriver reglene for å multiplisere, dividere og subtrahere, sammen med en masse oppgaver for å illustrere de forskjellige metodene.
Fibonaccis eksempel: Et par kaniner blir plassert på en åker. Etter en måned blir de kjønnsmodene og begynner å parre seg. Hvor mange par er det etter tolv måneder?
Definisjon av fibonaccitallet 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233 Fibonacci er summen av de to forutgående tallene 0, n = 0 F 1, n = 1 n F + F , n>1 n-1 n-2
Iterasjon av Fibonacci • int fib ( int n ) { • if (n <= 1) return n; • x = fib (n-1) n = 4 • y = fib (n-2) • z = x + y • return z • }
Fibonacci-tre F(4)
Iterasjon av Fibonacci • int fib ( int n ) { • if (n <= 1) return n; • x = fib (n-1) n = 4 • y = fib (n-2) • z = x + y • return z • }
Iterasjon av Fibonacci • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) n = 3 n = 4 • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • z = x + y • z = x + y • return z • return z • } • }
F(4) F(3) Fibonacci-tre
Iterasjon av Fibonacci • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) n = 3 n = 4 • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • z = x + y • z = x + y • return z • return z • } • }
Iterasjon av Fibonacci • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) n = 2 n = 4 n = 3 • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • z = x + y • z = x + y • z = x + y • return z • return z • return z • } • } • }
F(4) F(3) F(2) Fibonacci-tre
Iterasjon av Fibonacci • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) n = 2 n = 4 n = 3 • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • z = x + y • z = x + y • z = x + y • return z • return z • return z • } • } • }
Iterasjon av Fibonacci • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) n = 1 n = 4 n = 2 n = 3 • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • z = x + y • z = x + y • z = x + y • z = x + y • return z • return z • return z • return z • } • } • } • }
F(4) F(3) F(2) F(1) Fibonacci-tre
Iterasjon av Fibonacci • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) n = 1 n = 4 n = 2 n = 3 • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • z = x + y • z = x + y • z = x + y • z = x + y • return z • return z • return z • return z • } • } • } • }
Iterasjon av Fibonacci • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) n = 3 n = 4 n = 2 • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • z = x + y • z = x + y • z = x + y • return z • return z • return z • } • } • } x = 1
F(4) F(3) F(2) F(1) Fibonacci-tre
Iterasjon av Fibonacci • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) n = 0 n = 4 n = 2 n = 3 • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • z = x + y • z = x + y • z = x + y • z = x + y • return z • return z • return z • return z • } • } • } • } x = 1
F(4) F(3) F(2) F(1) F(0) Fibonacci-tre
Iterasjon av Fibonacci • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) n = 0 n = 4 n = 2 n = 3 • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • z = x + y • z = x + y • z = x + y • z = x + y • return z • return z • return z • return z • } • } • } • } x = 1
Iterasjon av Fibonacci • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) n = 2 n = 4 n = 3 • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • z = x + y • z = x + y • z = x + y • return z • return z • return z • } • } • } x = 1 y = 0
F(4) F(3) F(2) F(1) F(0) Fibonacci-tre
Iterasjon av Fibonacci • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) n = 2 n = 4 n = 3 • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • z = x + y • z = x + y • z = x + y • return z • return z • return z • } • } • } x = 1 y = 0 z = 1
Iterasjon av Fibonacci • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) n = 4 n = 3 • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • z = x + y • z = x + y • return z • return z • } • } x = 1
F(4) F(3) F(2) F(1) F(0) Fibonacci-tre
Iterasjon av Fibonacci • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) n = 2 n = 1 n = 4 • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • z = x + y • z = x + y • z = x + y • return z • return z • return z • } • } • } x = 1 y = 0 z = 1
F(4) F(3) F(2) F(1) F(1) Fibonacci-tre F(0)
Iterasjon av Fibonacci • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) n = 2 n = 1 n = 4 • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • z = x + y • z = x + y • z = x + y • return z • return z • return z • } • } • } x = 1 y = 0 z = 1
Iterasjon av Fibonacci • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) n = 4 n = 3 • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • z = x + y • z = x + y • return z • return z • } • } x = 1 y = 1
F(4) F(3) F(2) F(1) F(0) Fibonacci-tre F(1)
Iterasjon av Fibonacci • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) n = 4 n = 3 • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • z = x + y • z = x + y • return z • return z • } • } x = 1 y = 1 z = 2
Iterasjon av Fibonacci • int fib ( int n ) { • if (n <= 1) return n; • x = fib (n-1) n = 4 • y = fib (n-2) • z = x + y • return z • } x = 2
F(4) F(3) F(2) F(1) F(0) F(1) Fibonacci-tre
Iterasjon av Fibonacci • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) n = 2 n = 3 • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • z = x + y • z = x + y • return z • return z • } • } x = 1
F(4) F(3) F(2) F(1) F(0) F(2) F(1) Fibonacci-tre
Iterasjon av Fibonacci • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) n = 2 n = 3 • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • z = x + y • z = x + y • return z • return z • } • } x = 1
Iterasjon av Fibonacci • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) n = 3 n = 2 n = 1 • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • z = x + y • z = x + y • z = x + y • return z • return z • return z • } • } • } x = 1
F(4) F(3) F(2) F(1) F(0) F(2) F(1) F(1) Fibonacci-tre
Iterasjon av Fibonacci • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) n = 3 n = 2 n = 1 • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • z = x + y • z = x + y • z = x + y • return z • return z • return z • } • } • } x = 1
Iterasjon av Fibonacci • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) n = 2 n = 3 • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • z = x + y • z = x + y • return z • return z • } • } x = 1 x = 1
F(4) F(3) F(2) F(1) F(0) F(2) F(1) F(1) Fibonacci-tre
Iterasjon av Fibonacci • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) n = 2 n = 0 n = 3 • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • z = x + y • z = x + y • z = x + y • return z • return z • return z • } • } • } x = 1 x = 1
F(4) F(3) F(2) F(1) F(0) F(2) F(1) F(0) F(1) Fibonacci-tre
Iterasjon av Fibonacci • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) n = 2 n = 0 n = 3 • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • z = x + y • z = x + y • z = x + y • return z • return z • return z • } • } • } x = 1 x = 1
Iterasjon av Fibonacci • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) n = 3 n = 2 • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • z = x + y • z = x + y • return z • return z • } • } x = 1 x = 1 y = 0
F(4) F(3) F(2) F(1) F(0) F(2) F(1) F(0) F(1) Fibonacci-tre
Iterasjon av Fibonacci • int fib ( int n ) { • int fib ( int n ) { • if (n <= 1) return n; • if (n <= 1) return n; • x = fib (n-1) • x = fib (n-1) n = 3 n = 2 • y = fib (n-2) • y = fib (n-2) • z = x + y • z = x + y • return z • return z • } • } x = 1 x = 1 y = 0 z = 1
Iterasjon av Fibonacci • int fib ( int n ) { • if (n <= 1) return n; • x = fib (n-1) n = 4 • y = fib (n-2) • z = x + y • return z • } x = 2 y = 1